Где можно купить подшипники генератора. статьи о ремонте https://x-serial.ru/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÇİM KAPLAMA

Bahçe Hazırlama : Öncelikle 5 Kg çim tohumu ile 200 m2 alanı çim kaplayabilirsiniz. Çim tohumunun içerisine yonca tohumlarıda ekleyebilirsiniz. Yoncalar bahçe toprağınızdaki tuz ve alkalilik derecesini düşürür. Ayrıca havadaki azotu toprağa bağlayarak toprağınızın zenginleşmesini ve gübrelenmesini sağlar. Açacağı çiçeklerde bahçenize değişik bir hava katar. Yonca çiçekleri pembe ,beyaz ve sarı olabilir. Yoncaların tek kusuru suya olan sevgisi ve basılmaktan hoşlanmamasıdır. Çim tohumunuza yonca tohumu eklemek sizin zevkinize kalmış bir husustur. Aşağıda yonca resimleri görülmektedir.

Çim tohumları ilk bahar yada son baharda ekilir. Sonbahar ekimi esasen daha uygun ve verimlidir. Sonbaharda çimlerin yabani ot ve su derdi olmaz. Bu arada çim ekeceğiniz alana yabani ot ilacı atmamanızı öneririz. Çoğu yabani ot ilacı çoğu çim türü için ölümcüldür.

Çim ekimi bahçede en son yapılacak iştir. Ağaçlar ,güller vs. dikilmeli. Bahçe toprağı taşlardan vs. arındırılmalı. Çapalanarak havalandırılmalıdır. Gübrelendirilmelidir (gübre olarak yanmış koyun gübresi tavsiye ederiz).

Ağaçlar güller vs. dikildikten sonra ilk yapılacak iş bahçe toprağını taşlardan arındırmak olmalıdır. Sonra bahçe toprağını düzlemeliyiz. Çukur alanlar doldurulmalı ,tümsekler indirilmelidir. Çukur alanlar su tuttuğu için kışın çimleri boğarken tümseklerse yazın hızla kuruyarak çimlerinize zarar verecektir. Ayrıca eğim çim biçmeyide zorlaştırır. Estetiği bozar.

Çim içi en ideal toprak karışımı 1/3 Yanmış koyun gübresi + 1/3 Kum + 1/3 Ağır killi toprak (yeşil veya lacivertimsi olur genelde) tan oluşur. Karışım toprağı uygulamadan önce toprak derince bellenir ve düzlenir. Taşlar ,yabani otlar alınır. Toprağın tava gelmesi için bir iki gün beklenir. Daha sonra yanmış hayvan gübreside serperek ikinci bir belleme yapmanız faydalı olacaktır. Kesek kalmamalıdır. Topraktaki kesekleri ayırmada ince aralıklı bir tırmık oldukça işinize yarayacaktır.

Toprak tavlandıktan sonra bir silindirle bastırılarak ezilmelidir. Bu ezme işlemi oldukça küçük olan tohumların fazla derine giderek çıkmasının engellenmesini önlediği gibi çimleriniz çıkmaya başladığında köklerin toprağı daha iyi tutmasını ve dayanıklı olmasını sağlar. Aksi halde hem tohumların çimlenme yüzdesi düşer hemde kabaran toprak otururken kökler zarar görür.

Şimdi gelelim karışım toprağımızın uygulanmasına. Karışım toprak bahçe yüzeyini 1 — 1,5 cm kaplayacak şekilde serilmeli ve bir tırmıkla yayılmalıdır. 200 m2 alan için 3 m3 karışım toprak 1,5 cm kalınlığı tutturmak için yeterlidir.

Karışım toprak uygulandıktan sonra rüzgarsız bir günde 200 m2 için 5 kg tohumu bahçemize homojen bir şekilde serpmeliyiz. Tohumlar serpildikten sonra bir çim tırmığı ile tırmıklanarak tohumların toprağa karışması sağlanır. Bu işlemden sonra genellikle tohumla karışmış karışım toprak silindirlenir ancak bu hiçte iyi birşey değildir. Siz yapmayın. Biz zaten taban toprağını sıkıştırmıştık. Tohumları ekmeye bahçenizin en dip köşesinden başlayıp geri geri gelerek devam edin. Aynı kural tırmıklarkende geçerlidir. Bu sayede düzenlediğiniz alana basmamış olursunuz.

Şimdi sıra sulamaya geldi. Bölgenizin iklim durumuna göre değişmekle birlikte yeni çimlerin hergün yada günde iki kere sulanması gerekir. Sularken bir fıskiye kullanmanız gerekir. Hortumla suyu direk tutarsanız tohumlar suyun etkisiyle belli bölgelere yığılır. En ideal sulama yöndemi yağmurlamadır.

Çimleriniz 1-2 hafta içerisinde çıkmaya başlayacaktır. Yeni çimleri 10 cm olana kadar biçmeyin. 10 Cm olduklarında 5 cm biçin. İlk bir ay düzenli sulamaya devam edin.Çimleriniz geliştikçe sulamayı azaltın. Fazla sulama toprağınıza sudaki kireç vs. i yığdığı için, çimlerde kök çürümesi , mantara neden olduğu için ,salyangoz ürettiği için ve toprakta yosunlanma yaptığı için iyi değildir.Ayrıca fazla sulama ile topraktaki besin maddeleri hızla yıkanır. Çimlerinizin kökleri derine gitmez ve hem kurağa karşı ,hem hastalıklara ve basılmaya karşı hassaslaşır. Çimleriniz geliştiğinde toprağın iki üç cm altı kuruyana kadar sulama yapmayın.

Çimler yılda en az bir defa gübreleme ister. Gübreleme yanmış hayvan gübresi ile yapılacaksa ilkbahar en uygun mevsimdir. Hayvan gübresi yerine özel çim gübrelerinide tercih edebilirsiniz.

Çimlerinizin tohuma durmasına izin vermeyin. Çimler tohuma durmadan biçin. Tohumdan çıkan çimler düşük kalitelidir ve bahçenizin çim dokusunu bozar.

Çimler Hakkında Genel Bilgi : Çimlerin çok değişik türleri vardır. Çim seçiminde temel unsurlar basılmaya dayanması , su ihtiyacı sıcaklık ve ışık ihtiyacıdır. Bu unsurlar çimleriniz için hayatidir. Bir diğer etkende çimin uzunluğudur. Bu sizin zevkinizle ilgili bir husustur. Piyasada onlarca çeşit çim tohumu bulunmaktadır. Biz kabaca Türkiyede yaygın olan belli başlı türleri inceleleyelim.

Tarla Ayrığı (Agropyron repens) : Çok sıkbir dokusu yoktur ancak kökleri toprağı iyi kavrar. Kurağa ve basılmaya dayanıklıdır. Seyrek görünümü sizin için sorun değilse seçilebilecek dayanıklı bir türdür. Serin bölgeler için uygundur.
Tavus Otu ( Agrostis canina ) : Kısa boylu bir türdür. Sarımsı bir yeşili vardır. Sık bir doku oluşturur. Yabani otlarla mücadele eder. Kurağa orta derecede dayanabilir. Agrostis tenuis denilen alt türü açık yeşil renklidir. Gölgeyi ve killi toprağı pek sevmez. Kuraklıkta sararmaya meyillidir. Serin bölgeler için uygundur.
Bataklık Tavus Otu ( Agrostis stolonifera ) : Sık ve ince dokuludur. Derin biçime elverişlidir. Suyu sever. Kurağa dayanamaz. Serin bölgeler için uygundur. Besin ihtiyacı yüksektir. Yüzey suyundan hoşlanmaz. Serin bölgeler için uygundur.
Domuz Ayrığı ( Dactylis glomerata ) : Dik eğimli alanlar için uygundur. Yüksek rutubetin olduğu bölgeler için idealdir. Serin bölgeler için uygundur.
Kırmızı Yumak ( Festuca rubra ) : Kuraklığa dayanımı yüksektir. Gölgeyede gelir. Bu tür her amaçla kullanılabilir ancak basılmaya dayanımı orta derecededir. Yumaklar oluşturur. Uzun yumak ismiyle bilinen alt türü yüksek sıcakları sevmez. Serin bölgeler için uygundur.
Festuca longifolia : Kaba yapılıdır. Basılmaya gelmez. Kısa biçimide sevmez.Yaz-kış koyu yeşildir bu nedenle dekorasyon amaçlı kullanılır. Gölgeye toleranslıdır. Kurağa dayanıklıdır.
İtalya Çimi ( Lolium multiflorum ) : Kaba dokuludur. Hızlı gelişir. Basılmaya dayanımı iyidir. Tek yıllıktır. Serin bölgeler için uygundur.
İngiliz Çimi ( Lolium perenne ) : Tüm dünyada en sık kullanılan türlerdendir. Tüm Türkiyede yetişebilir. Gençken canlı yeşil ,ileri yaşlarda sarımsı yeşil renklidir. Şiddetli kışlarda zarar görebilir. Uzun boylu bir türdür. Dayanıklı bir türdür.
Çayır Kuyruğu (Phleum pratense) : En dayanıklı çim türlerindendir. Üreme kabiliyeti yüksektir. Kurağı pek sevmez. Ağır killi topraklar için uygun bir seçim olacaktır.
Çayır Salkım Otu ( Poa pratensis ) : En sık doku oluşturan türdür. Yavaş gelişir. Kurağada basılmayada dayanıklıdır. Koyu yeşil bir tür olan çayır salkım otu yüzey toprağını tutmada iyidir. Besin ihtiyacı yüksektir. Fakir toprakları sevmez. Hızlı ürer.
Halı Çimi (Axanopunus offinis) : Kaba dokuludur. Fazla uzamaz. Kumlu ve zengin toprakları sever. Biçme yönünde sizi rahat bırakacaktır. Erezyon önlemede iyidir. Soğuktan zarar görebilir. Gölgeyi pek sevmez.
Bufalo Çimi (Buchloe dactyloides) : Halı çimine benzer ama yavaş gelişir. Genel olarak tek farkı renginin tonu ve daha kısa oluşudur.
Bermuda Çimi (Cynodon dactylon) : Toprak seçmez. Su birikintilerini sevmez. Hızlı gelişir. Güneşi sever. Gölgeye pek gelmez. Soğuğa dayanamaz.
Uganda Çimi (Cynodon transvaalensis) : Bermuda çiminden aha dayanıklıdır. Deniz kenarı için idealdir. Soğuğu sevmez ancak denizin tuzlu rüzgarlarına iyi direnir. Toprak seçmez.
Japon Çimi ( Zoysia japonica ) : Yayılarak gelişir. .Kaba ve sık dokuludur. Dayanıklıdır. Fakir topraklar da gelişme gösterir. Sıcak iklim çim türleri içinde soğuğa en dayanıklı olanıdır.Çok sert soğuklarda kahverengi bir renk alır. Yıpranmaya, kısa biçime dayanıklıdır.Yarı gölge ortamlarda yeişebilir.

Kolay Gelsin.