https://grandmodels.online работа вебкам моделью на студии. pinup-tr.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DERZ DOLGU NASIL YAPILIR?

Fayans döşedik ,yada tuvalette yada banyoda artık fayans araları temizlenerek beyazlamayacak kadar kirlendi. Yapmamız gereken yeniden fayans aralarını derz ile doldurmaktır. Bu yazımızda derz dolgu nasıl yapılır bunu işleyeceğiz.

Derz dolgu oldukça kolay bir iştir. Herkez kendi evinde rahatlıkla yapabilir.

Fayanslarımız yeni döşendi ise ilk yapılması gereken fayans aralarından çıkan fazlalık harçlerı temizlemek olmalı. Mümkünse kurumadan yapılırsa işimiz daha kolay olur. Eğer kurudu ise bir tornavida ile yada zımpara ile kazınmalıdırlar.

Eğer eski derzin üzerinden geçeceksek böyle bir derdimiz olmayacaktır.

Şimdi sırası ile yapmamız gerekenleri ve nelere ihtiyacımız olacağını inceleyelim.

Malzeme Listesi :

1. Bir adet fırça

2.Bir adet çekçek

3.Bir adet sünger ve 0 zımpara

4. 1 Adet spatula

5.İstediğimiz renkte derz harcı

6. Üstüpü

İlk yapmamız gereken iş derz yapacağımız yüzeyi iyice temizlemektir. Unutmayın derz dolgu sadece temiz yüzeye yapılır. Temizlediğimiz yüzey kuruyana kadar bekleyeceğiz. Yüzey kuruduktan sonra derz harcımızı su ile karıştırarak şerbet yapacağız. Yapacağımız şerbetin kıvamını çok koyu tutmamalıyız ,koyu derz şerbeti aralara girmekte zorlanır. Kıvam koyu bir ayran kıvamında olmalıdır. İlk defa derz yapılacaksa biraz daha koyu tutulabilir. Harç çok iyi karıştırılmalıdır ,içerisinde topaklanmalar olmamalıdır. Homojen bir hale gelene dek karıştırılmalıdır.

Şimdi sıra temiz yüzeye hazırladığımız şerbeti yaymaya geldi. Şerbeti fayansların üzerine dökün ve fırça ile her yere yayın. Fırçanın tüyleri fayans aralarına derzin iyice işlemesini sağlar. Daha sonra bir miktar daha derz şerbeti dökün ve bu sefer çek çek ile fayans aralarına iyice yedirin. Çek çek fayans yüzeyindeki derz şerbetini alıp fayans aralarına yedirecektir. Çekçek ile sağa sola ve yukarı aşağı yönlerde şerbeti iyice tedirdikten sonra fazlalık derz şerbetini bir yerde biriktirip spatula ile alın.

İşin çoğunu bitirdik, Derzi fayans aralarına yedirdik. Şimdi iki saat derzi kurumaya bırakacağız. Derz sertleştiğinde sünger ,zımpara ve spatula ile fayansların üzerinde kalan derzleri iyice temizleyeceğiz. Esasen üstüpü en kolay temizleme aracıdır. Üstüpü bulmanızı öneririz. Çekçek ile ne kadar iyi yedirme yaparsanız temizleme işiniz o kadar kolay olur. Kalan ufak tefek derz kalıntıları moralinizi bozmasın. Zamanla temizlik yaptıkça çıkacaklardır.

Şimdi sıra işin zor yanında. Duvarlar. Duvarlar dik olduğu için duvara yapacağımız şerbet daha koyu kıvamlı olmalıdır. Bal kıvamından biraz daha cıvık. Derzi fırçaya iyice yedireceğiz ve duvar boyar gibi fayans aralarına iyice yedireceğiz. Daha sonra çekçek ile üzerinden geçip fazlalık derzleri toplayacağız. Temizlik işi için derzin akmaması için iyice kurumasını bekleyip (2-3 saatte kurur) yine sert bir fırça ve su yardımıyla temizliğini yapacağız.

Duvarlarada derz yapacaksanız önce duvarlardan başlamanızı tavsiye ederiz.

Kolay gelsin.