информационный ресурс http://terrakolor.ru/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DUVARLARINIZI BOYAYIN

Gerekli Malzemeler :

1. Uygun miktarda su bazlı yarı mat iç cephe duvar boyası ve evinizin oturum alanı m2 sine yetecek kadar tavan boyası.

2. Köşe rulosu ,ayrıntıler ve zor ulaşılan yerler için küçük bir fırça ve büyük bir rulo -teleskobik olması işinize yarayacaktır.

3. Kalın -kağıt koli bandı.

4. Zemini korumak için folyo ,naylon yada çarşaf.

5. Merdiven.

Ne Kadar Boya Kullanırım? : Kullanacağınız boya miktarını hesaplamak için önce boyayacağınız alanı hesaplayın. Kaç m2 alan boyayacağınızı belirledikten sonra hangi markayı kullanacağınızı saptayın. Kullanacağınız boyanın kutusunda bir kutusu ile kaç m2 alanı kaç kat boyayabileceğiniz yazacaktır. Markadan markaya rakamlar değiştiği için mutlaka boya etiketini okuyunuz. Yaklaşık bir rakam vermek gerekirse 1 litre iç cephe boyası ile 7-9 m2 arasında alana 1 kat boya yapmak mümkündür. 100m2 oturum alanı olan bir evin tavanı için bu hesaba göre 20 lt tavan boyası ile tüm tavanı 2 kat ,bir kaç odayıda 3 kat boyamak mümkündür.

Ön Keşif Yapın : Duvarlarınızda aşınmalar ,kabarmalar varmı yokmu emin olun. Kabaran ,dökülen kısımları iyice kazıyarak temizleyin. Gerekirse alçı ile dolduracağınız yerleri belirleyin. Malzeme alırken alçınızıda alır ve bu kısımları doldurursunuz. Yine duvarınızda is lekeleri vs. varmı ?Ne kadar yoğun göz önünde bulundurun.  Koyu lekeleri kapatmak için 3-4 kat boya yapmanız gerekebilir. Buda alacağınız boya miktarını etkiler.

Malzemelerimiz Tamam ,Boyaya Başlayalım :

1. Önce çarşaf ,folyo yada her ne kullanacaksanız yere serin. Bir bant ile süpürgeliğe bantlayarak kaymasına engel olun.

2. Boyanızı hazırlayın ,iyice karıştırın. Karışım yapacaksanız yapın.

3. Tavanı duvarlardan farklı renk boya ile boyayacaksanız duvarlardan önce tavanı boyayın. Bu sayede damlayacak derdiniz olmaz. Köşeleri boyamakta zorlanmamak için duvara kağıt koli bandınızla bir şerit çekin ve düz olduğundan emin olun ,Bantı fazla yapıştırmayın. Bu sayede rulo değse bile duvarınız boyanmayacaktır. Şimdi tavan ile duvarın kesiştiği köşeleri ince fırçanızla boyayın. Köşe rulosuda kullanabilirsiniz. Teleskobik rulolar merdivene bağlı kalmamanız için altarnatiftir.

4. Şimdi rulo ile tavanınızın boyasını tamamlayın. Duvarın kir durumuna göre bir kaç kat boya yapın. Her kat boya çektiğinizde kuruması için hava sıcaklığınada bağlı olarak bir müddet bekleyin. En az 2-3 saat beklemenizi öneririz ,ne kadar fazla beklerseniz 2. kat boyanız o denli dolgun ve sağlam olur. Tavana 1. katı çekene kadar geçecek süreye birazda dinlenme molası eklerseniz boyamaya ilk başladığınız kısım 2. kata hazır olacaktır.

5. İşe önce köşelerden ve zor ulaşılacak yerlerden başlayacağız. Köşe rulosu ile köşeleri boyayın. Ruloyu boya kutusuna tamamen batırmayın. Yarısından az bir kısmını batırıp imkan varsa bir tepsi yada benzeri malzeme üzerinde boyayı ruloya yedirdikten sonra duvara sürün.

6. İnce fırça ile petek arkalarını ve büyük rulonun ulaşamayacağı yerleri boyayın.

7. Daha sonra büyük rulonuz ile geniş alanları boyayın.

8. Boyarken daima yukarı aşağı ve sonra sağa sola ruloyu hareket ettirin. Bu sayede boyayı en iyi şekilde duvara yedirecek ve dalgalanmaların önüne geçersiniz.

9. Şimdi tavanla duvarın birleştiği köşeye gelin. Tavanımızın boyası iyice kurumuş olmalı. Duvara yapıştırdığımız bandı sökün. Şimdide tavana aynı şekilde kağıt koli bandı ile bandı fazla bastırmadan şerit çekin. Şeridinizi çektikten sonra fırça ile duvarın köşe boyasınızda tamamlayın.

UYARILAR : Boya yaptığınız alanı havalandırmayı ihmal etmeyin. Mümkünse eve toz girişine engel olun. Boya işiniz bittiğinde boya kuruyana kadar ortalığı toplamaya girişmeyin ,toz kaldırmayın.

 

Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle oturun.