pinup-tr.com. бук доска купить в Москве

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LAMİNAT PARKE DÖŞEME

1. Parke döşeyeceğiniz alanı hesaplayın. Hesaplanan rakam üzerine %2-5 artırma -zam yapın . Örneğin 50 m2 alan parke düşenecek ,siz 50x1.02-1.05=51 yada 52.5 m2 parke satın alın. Döşeme yapacağınız alanda çok fazla girinti çıkıntı varsa 52.5m2 ,tam bir dikdöstden ise 51 m2 parke satın alın.

2. Döşeme yapacağınız alanı temizleyerek düzleyin. Zemin ne kadar düz olursa yapacağınız iş o denli düzgün olacaktır. Zeminde çukurlar vs. varsa alçı gibi malzemelerle dolgu yapabilirsiniz. Zemin pvc ,marley gibi malzemelerle kaplı ise üzerine laminat parke döşeyebilirsiniz. Ayrıca zemin kuru olmalıdır.

3. En alt kata ince folyo seriniz. Folyo şeritleri duvar diplerinden ve biri biri ile birleştikleri yerlerden 10 ar cm içeri geçsin. Bu şekilde folyoyu bantlayınız. Alacağınız folyoyu hesapladığınız alan m2 sinden yaklaşık %15-25 fazla alınız. Ekler fazlalığı tolere edecektir. Bu folyo neme karşı koruma sağlayacaktır. Eğer nem derdiniz yoksa döşemeyebilirsiniz.

4. Folyonun üzerine ses yalıtımı için en az 0.5 cm kalınlığında yalıtım malzemesi (strafor türevidir) seriniz. Yalıtım malzemesini parke m2 si kadar alınız. Bu yalıtım malzemesi özellikle ses yalıtımı için önemlidir ve muhakkak serilmelidir. Aksi taktirde yürürken parkenin tabana teması ile oluşan rahatsız edici seslere maruz kalabilirsiniz. Ayrıca ısı yalıtımıda sağlar. Yalıtım malzemesi üst üste binmemelidir. Biri birine bitişik serilerek kaymaması için bantlanarak birleştirilmelidir.

5. Bir gönye yada 90 derece köşesi olan herhangi bir cisimle duvarınızın tam dik olup olmadığını kontrol edin. Eğrilik var ise bir şerit metredende faydalanarak eğriliği düzeltecek şekilde bir hat belirleyin. Hattı belirtmek için duvar dibine uygun ölçüde bir ahşap ,kama yada bu iş için özel üretilmiş takozları kullanabilirsiniz.

6. Artık parke döşemeye hazırız. Döşemeye başlayacağınız alan kapı arkasının tam karşısı olmasında fayda vardır. Bu sayede döşeme işleminiz tam kapı arkasında bitecek ve yarım parkeler bu bölgede olacaktır. En az dikkat çeken yerler kapı arkaları olduğu için tavsiyemiz kapı arkasının karşısından başlayarak çalışmayı kapı arkasında bitirmeniz yönündedir.

7. Parke nem ve ısıya göre devamlı hareket eden bir malzeme olduğu için duvar diplerinden en az 1 -1,5 cm boşluk verilerek döşenmeye başlanması ve duvara 1 -1,5cm kala bitirilmesi çok önemlidir. Aksi taktirde parkeniz tümsek verebilir ,kabarabilir. Kamalar ile duvar dibinden 1-1,5cm boşluk oluşturup ilk sıra parkenizi bir plastik çekiç ile çakarak ,biri biri arasında boşluk kalmayacak şekilde döşeyin.

8. Parkeler üç tür ekleme -birleşme noktasına sahiptir. Bazı modelleri birleştirmek için dikine çakmanız ,bazıları içinse yandan darbe ile birleştirmeniz gerekir. Son zamanlarda çoğu parke modeli sağlamlığından ötürü hem dik hemde yatay eklemli yivlere sahiptir. Bu tür parkeleri çakmak için ilk sıra parkeyi döşedikten sonra ikinci sıra parkeyi yatayla yaklaşık 30-40 derece eğimle ilk sıra parkenin yivine yerleştirip iyice çakmak ,sonrada aşağı itmek gerekmektedir. Döşeme yaparken parkelerin desen uyumuna dikkat ediniz.

9. Son sıraya geldiğinizde muhtemelen parkeyi kesmeniz gerekecektir. Çalışma alanının darlığı son sıra parkeyi döşemenizde zorluk çıkarabilir. İnce bir levye işinizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca duvardaki köşeler ,çeşitli boru ve kablo yolları parkenizi kesmenizi gerektirebilir. Parkenizi bir kıl testere ile kesebilirsiniz. Keserken en az 1 cm genleşme payı bırakmayı unutmayın.

10. Artık süpürgelikleri çakabiliriz. Süpürgelik köşeleri için bir ökçeli testere ile çıta köşelerini 45 derece açı ile kesin. Süpürgelikleri parkeye birleştirmeniz parkenin hareket etmesini önleyebilir. Bunu önlemek için süpürgeliği sadece duvara cam çivisi ile çakın. Çivi çakmak istemezseniz silikonda düşünebilirsiniz.

11. Aliminyum profillerinizi kapı eşiklerine ve uygun gördüğünüz gerekli yerlere silikonla sabitleyin. Profilleri demir testeresiyle kesebilirsiniz.

12. Son olarak boru etrafı gibi açıkta kalan ve süpürgeliği olmayan kenarları silikonla doldurun.

 

Kolay gelsin. Güle güle oturun.....