https://evtan.ru как узнать или рассчитать стоимость монтажа отопления. Pin Up Casino
|
|
|||||||||||||
DUVAR KAĞIDI NASIL KAPLANIR ? Duvar Kağıdının Faydaları Duvar kağıtlarının kullanımı son zamanlarda artmaya başlamıştır. Bu artışın en önemli sebebi estetik üstünlüğü ve boya türlerinden daha fazla çeşit sunmasını sayabiliriz. Duvar kağıtlarının artı ve eksilerine kabaca şöyle değinebiliriz , 1. Duvar kağıtlarının estetik üstünlüğü vardır. 2. Duvar kağıtları silinebilirdir. 3. Duvar kağıtları %5 ısı ve ses yalıtımı sağlar. Ses çınlamalarını önler. 4. Eski tip duvar kağıtları alçı yüzeye ihtiyaç duyarken yeni nesil kağıtlar artık alçısız yüzeylerede uygulanabilmektedir. Aşağıda değineceğimiz yöntemlerle fayans yüzeylerede duvar kağıdı uygulamak mümkündür. Eksileri ; 1. Duvar kağıtları boyaya nazaran pahalıdır. 2. Duvardaki hataları tolere edemez. 3. İyi bir marka kullanmazsanız defolu ürünlerle karşılaşabilirsiniz. 4. Duvar kağıdından bıkarda boyaya dönmek isterseniz oldukça uğraştırır. Duvar kağıtları rulolar halinde satılır. Markadan markaya rulolarda kaç m2 kağıt olduğu değişebilmektedir. Bu nedenle ihtiyacınızı belirlemek için önce kağıt kaplayacağınız yüzeyin alanını hesaplayın. Çıkan sonuca %5 zam yapın. Örneğin 100 m2 alan kaplanacaksa 105m2 kağıt alın. Kağıtları kaplarken 0,5 cm bindirme yapmanız gerekecek.
Şimdi gelelim Kaplama İşlem Sırasına ve ihtiyaç duyacağınız malzemelere : Malzeme listesi : 1. Kaplanacak yüzey alanına yetecek kadar duvar kağıdı. Kağıt seçerken dikkat! .Duvar yüzeyiniz pürüzlü ,fayans kaplı yada nisbi yaralı ise olabildiğince kalın duvar kağıdı seçin. 2. Kağıtları yapıştırmak için toz tutkal 3. Tutkalı hazırlamak için ılık su ve kova 4. Bir adet orta boy fırca , sünger ve spatula 5. Maket bıçağı ,metre ve kağıt bant 6. Yerleri korumak için gazete ,naylon örtü ,çarşaf vs. ne uygunsa. 7. Sizi tavana ulaştıracak yükseklikte merdiven. İşlem Sırası : 1. İlk işimiz duvarı kağıt kaplamaya hazırlamaktır. Duvarınız tamir gerektiren yerlere sahipse alçı ile tamir ederseniz işiniz kolaylaşır ve sağlamlaşır. Eğer eski duvar kağıdı varsa duvar yüzeyinde önce eski kağıdı çıkarmanızı öneririz. Eski duvar kağıdının üzerine kaplama yapmaya çalışırsanız ileride kabarmalara ,kavlamalara neden olabilir. Eski duvar kağıdını çıkarmak için çözücü spreyler bulunmaktadır. Fıs fıs ile yada sünger ile bu solisyonlar uygulanarak eski kağır çıkarılmalı ,kalan pürüzler bir spatula ile kazınmalıdır. Yüzey ne kadar düz olursa kağıt kaplamadan o kadar iyi sonuç alınır.
Eğer fayans bir yüzeye duvar kağıdı uygulayacaksanız en güzel sonucu fayansın üzerine alçı kaplayarak alırsınız. Alçının üzerinede kağıt kaplama yaparsınız. Uğraşmak istemiyor yada bütçenizi zorluyorsa fayans üzerine astar uygulamanız gerekir. Piyasada bu iş için özel astarlar bulunmaktadır ( Henkel CT-16, YKS GISOPAKT gibi). Bu yüzeyi kplarken olabildiğince kalın kağıt seçin. Fayans yüzeye direk yapıştıracaksanızda Bally, Derby, Pattex gibi kaliteli yapıştırıcıları kağıda tamamen uygulayıp bir kaç dakika içerisinde yapıştırın ve fırça ile süngerdende faydalanarak hava boşluklarını alın. 2. Duvarlar kaplamaya hazır hale geldiyse ikinci iş olarak yapıştırıcımızı hazırlayacağız. Ilık suyun içine bir taraftan karıştırırken diğer taraftan tutkalı dökün. Topaklanma kalmayana dek karıştırın ve bir müddet tutkalı dinlenmeye bırakın. 3. Tavandan tabana duvarınızın ölçüsünü alın. Aldığınız ölçüden 2-3 cm daha uzun duvar kağıdını kesin. Kağıdı düz kesmek için bir cetvel yada çıtadan faydalanabilirsiniz. 4. Kağıt kesildikten sonra ters çevirilip fırça ile tutkalı eşit şekilde tüm yüzeye sürün. Kağıdın tutkalı emmesi için birkaç dakika bekleyin. 5. Şimdi duvara kağıdı yapıştırma işlemine geçeceğiz. Yapıştırma duvarın tavana birleştiği yerden başlanarak yapılır. Kağıdın zemine tam dik gelmesine dikkat edin ve üstten başlayarak duvara yapıştırın. Kağıdımızı 2-3 cm uzun kesmiştik. Aşağıda biraz fazlalık kalacaktır. Tavan ve duvar tam düz değilse tavandada biraz fazlalık kağıt bırakınız. Sonra bu fazlalıkları keseceğiz. 6. Kağıdı duvara yapıştırdıktan sonra bir sünger vasıtasıyla kağıttaki hava kabarcıklarını alın. 7. İkinci sıra kağıdı yapıştırırken yarım cm önceden yapıştırdığınız kağıdın üzerine bindirme yapın. 8. Yapıştırma işlemi bittiğinde bıraktığımız fazlalıkları kesmeye sıra gelecek. Önce cetvel yada spatula ile süpürgelik üstüne bastırarak kağıdın köşeye iyice yapışmasını sağlayın ve fazlalığı maket bıçağı ile kesip atın. Keserken spatuladan yardım alabilirsiniz. Kolay gelsin. |