Flori24 доставка цветов Лодейное Поле. Купить дуб рязань доска обрезная дуб авито объявления в рязани купить. casino Pinup Türkiye. доска дуба купить

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PÜŞVİT ile BORU NASIL BİRLEŞTİRİLİR?

Püşvitler boru tamirinde ve boru eklemede kullanılan malzemelerdir. Hortum bağlantısıda yapabilirsiniz. Aşağıdaki resimde bir pişvit görünmektedir. Püşvitlerin demir borular için galvanizli tipleri olsada genellikle plastiktir. Püşvit ile yapılan bağlantılar genellikle füzyon kaynağı gibi sağlam olmaz. Özellikle şehir şebekesi (10 Bardır) gibi yüksek basınçlı -5 Bar üzeri basınçlarda ve 60 mm çaptan büyük boru çaplarında başarısız kalmaktadır. Bu gibi durumlarda plastik borular için elektrofüzyon kaynağı daha sağlıklıdır. Ancak düşük basınçlarda ve 60 mm den düşük boru çaplarında hem çok pratik hemde yeterince sağlamdırlar.

Soldaki resimde bir kayar manşon açılım resmi görülmektedir. Boruları birleştirebileceğiniz gibi tamirde edebilirsiniz.

İhtiyaç Duyacağınız Malzemeler :

Kullanacağınız borunun çapını ölçün ve aynı çaptakayar manşon alın.

Bir adet maket bıçağı

Bir yada iki boru anahtarı

Sıvı sabun

 

Malzemeyi nasıl kullanacağınızı anlatmadan önce bazı püf noktalarından bahsedelim.

İlk dikkat etmeniz gereken eki yapacağınız boru düz olmalı ,seğim vermemeli. Boru seğim veriyorsa manşona baskı yapar ve zamanla içeride bükülerek sızıntılara yol açar. Özetle boru manşonu kastırmamalı.

İkinci önemli husus eğer yarılmış yada ezilmiş bir boruyu tamir edecekseniz ,eğilmiş-ezilmiş kısım bitene ve boru yuvarlak düz bir hal alana kadar boru üzerinde geri gidin. Boru tam yuvarlak olduğu yerden eski boruyu kesin.

Üçüncü önemli husus ise ,manşon ile boru ölçüleri birebir öpüştüğü için manşonu boruya geçirmekte zorlanabilirsiniz. Bu durumda maket bıçağıyla boru yüzeyini bir miktar tıraşlayın. Tıraşlamayı boru etrafında 360 derece eşit yapmaya gayret edin ve birazda sıvı sabun sürerek manşonun geçmesini sağlayın.

Kestiğiniz borunun yada ek yapacağınız borunun ucuna bahsettiğimiz şekilde manşonun 4. yada birinci parçasını takın. Boru biraz dışarı çıkmış olsun ve çıkan borunun çevresine 3 yada 2 numara ile gösterilen contayı yerleştirin.

Erkek ağızlı bir borunuz varsa bu haliyle bağlantıyı yapabilirsiniz. Ancak genelde erkek ağızlı plastik boru sık kullanılmaz. Biz düs bir borumuz olduğunu varsayarak devam edelim.

Üst resimde görünen A parçasını conta arada kalacak şekilde 1 yada 4 numaralı parçaya çevirerek monte edin. İlk etapta borunun ikinci ucu takılacaksa fazla sıkmayın. En alt resimdeki montaj şemasını yapacağız.

1 yada 4 numaralı parça ile 2 yada 3 numaralı contalardan hangini kullandı iseniz kalan diğerlerinide borunun diğer ucuna aynı şekilde takın ve yine fazla sıkıştırmayın.

Şimdi işin kritik kısmına geldik. A Parçasını yani bağlantı elemanını sağlı ve sollu iki manşona birleştireceğiz. Boru ile conta aynı hizaya getirildikten sonra A Parçası el ile sıkılarak manşonlara birleştirilir. Burdda dikkat etmemiz gereken husus manşonu tek taraftan sıkarsak kayarak borunun diğer ucunda boşluk verecektir. Bu nedenle eşit sıkmaya gayret etmeliyiz. Elimizle manşon parçalarının boşluğunu aldıktan sonra boru anahtarıyla sıkmamız gerekir. Yeterince sıkmazsak conta boruyu iyi kavrayamaz ve sızıntı verir. Bir boru anahtarıyla A parçasını ,diğeriyle 1 ve sonra 4 parçasını tutarak sıkma işlemini yapacağız. 2 Boru anahtarı yoksa bir kişinin parçalardan birini tutması gerekebilir.

 

 

İşimiz bittiğinde borumuz yukarıdaki resimde olduğu gibi görünecek. Manşonların ve püşvitlerin "Te" ,dirsek modelleride vardır. Te leri kullanarak ana hattan ek hatlar çekebilirsiniz. Montaj mantığı hep aynıdır. Dirsekleri kullanarak köşeleri dönebilirsiniz.

Kolay gelsin.