Сколько стоит продвижение в вк раскрутка группы 100 живое продвижение. Купить фильтры предварительной очистки воздуха Компания Текс. Pin Up Casino Giriş

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SALON ÇİÇEKLERİNİZ İÇİN ÖNERİLER :

Salonlarımızda özenle baktığımız çiçeklerin daha sağlıklı ,daha gösterişli ve bol çiçekli olması hepimizin hayalidir. Bu yazımızda salon çiçeklerini ele alacağız. Makaleye başlamadan belirtmekte fayda varki sizlerinde bildiği gibi binlerde çeşit salon çiçeği var ve hepsinin ihtiyaçları ,özellikleri farklı. Bizim amacımızsa genel bir kültür oluşturmak ve uygulanabilir pratik bilgiler sağlamak.

Bir bitkinin sağlıklı gelişimi için 4 temel unsur vardır. Bu temel unsurlar çiçeğinize uygun olursa hiçbir sorunla karşılaşmazsınız. Bu temel unsurları ama başlıklarda toplayalım.

1. Uygun Toprak

2.Uygun Saksı

3. Uygun Işık

4. Uygun Su

 

1. TOPRAK :

Çiçeğinizin toprağının normakda her yıl ilk bahar başlangıcı yada son bahar ortalarında değiştirilmesi gereklidir. Bu sayede besince fakirleşmiş toprağınızı zengin besinli yeni toprakla değiştirmiş olursunuz.

Salon çiçeklerinde toprakla ilgili en büyük sorunu genellikle kireçlenme yada alkalileşmedir. Kullandığımız musluk suyunun içerisindeki kireç ve benzeri mineraller buna sebep olur. Daha ayrıntılı bilgi için linkteki makalemizi okuyun.

Alkalileşmiş bir toprağı saksı çevresindeki ve toprak yüzeyindeki beyazlaşmış tabakadan anlayabilirsiniz. Saksı iç çeperleri ve toprağın yüzeyinde beyaz sert tabakalar oluşur. Bu tabakaların temizlenmesi gerekir.

 

Alkalileşmeden çiçeklerinizi korumanın yolu kaynatılıp soğutulmuş su kullanmak ,yağmur suyu kullanmak (ki çiçekler buna bayılır) ve toprağa biraz yumurta kabuğu kırpıştırmaktır. Sulama suyunuza bir kaç damla sirke yada limon tuzu damlatmakta çiçeğinizi rahatlatacaktır.

Piyasada çeşitli çiçek toprakları ve torflar satılmaktadır. Torf çürümüş bitkisel atıklardan oluşmuş bir malzemedir. Çiçek toprakları ise çeşitli gübre ,kum ve toprakların karıştırılarak zararlılara karşı fırınlanarak yapılır. Her çiçek türünün toprak isteği farklıdır. Genelde tropikal çiçekler ve bitkiler torftan hoşlanırken kaktüs türleri kumlu toprağı sever. Orkideler geçirgen havalı toprakları severler.

Eğer çiçeğinizin toprağında solucak ,kurt gibi çeşitli parazit ve zararlılar varsa ilaçlama yapmanız en doğrusu olacaktır.

Gübre olarak hazır sıvı besinleri kullanabilirsiniz. Bunun dışında vitamin hapları -özellikle suypradin gibi multi vitaminleri 5 lt suda eriterek çiçeklerinize verebilirsiniz. Vitamine bayılırlar.

2. SAKSI :

Saksı seçimide önemli hususlardandır. Çiçekler genelde gece ve gündüz sıcaklık farkını geniş zamana yaydığı için seramik ve çömlek saksıları daha çok sever. Saksılarınızda en dikkat etmeniz gereken hususların başında saksı altı ve saksı ebatı gelir. Eğer saksı büyütmeniz gerekiyorsa eski saksınızın bir boy büyüğünü kullanın. Unutmayınki çoğu çiçekli tür kökleri saksıyı doldurmadan çiçeklenme eğilimine girmez. Bu nedenle çiçekli türler için özellikle fazla büyük saksı kullanmaktan sakının. Bitki kökleri saksıyı doldurduktan sonra boyuna ve yapraklarına büyüme eğilimini ,çiçeklenme eğilimini artırır.

Saksı hususunda bir diğer dikkat etmemiz gereken husus saksı altı -tabanıdır. Saksı tabanında yeterince delik bulunmalıdır. Bu delikler hem fazla suyun atılarak köklerin çürümesini önler hemde toprağı havalandırır. Saksınızın altına bolca delik açın ve deliklerin tıkanmaması için içine biraz iri kum yada çakıl koyun.

3. IŞIK :

Bitkilerin ışık isteği farklıdır. Genellikle yaprakları tüylü yada dikenli türler ışığa çok ihtiyaç duyarken renkli ve açık yapraklı türler gölgeyi severler. Kaktüs ,skuent türleri ışık severken pasiflora gibi bazı sarmaşıklar ve renkli yapraklı türler direk ışık almak istemezler.

4. SU :

Bitkinizin su ihtiyacını iyi belirleyin. Genel bir kural olarak saksınızın içine parmağınızı yarım santim batırın. Yarım santim alt kısım nemli ise su vermeyin. Kuru ise sulama yapın. Unutmayınki fazla sulama toprağı ve bitkinizin köklerini öldürür. Fazla su ile birlikte oluşan yosun toprağınızı boğraken su ile birlikte gelen kireç klor vb. gibi yabancı maddeler toprağınızı bozar. Keza fazla su bitki köklerini çürütür.

Sulamada bir diğer püf nokta suyu saksı altlığından vermektir. Afrika menekşesi gibi bazı tüylü yapraklı türler yaprağına ve gövdesine su gelmesinden hoşlanmazlar. Keza saksıya yukarıdan su vermek topraktaki besin maddelerinin saksıdan çıkmasını sağlar.

Çiçeğinize vereceğiniz suyu mümkünse kaynatılıp soğutulmuş olması dikkat edin. Yağmur suyuda biriktirebilirsizinzki en güzeli aslen budur. Haşlanmış yumurtaların suyuda bitkiniz için tam bir besin deposudur.

Bitkinize içerisinde yağ olmamak kaydıyla haşlanmış sebzelerin suyunuda verebilirsiniz.

Kolay gelsin.